Tips! Fantastiska bloggar och sajter för designinspiration

Det händer alla att man plötsligt en dag sitter och känner det som att man inte har några nya idéer eller som att det man gör inte är så inspirerande. Då är en jättesmart grej att gå på jakt efter inspiration. Ofta så får man bäst resultat om man specificerar vilken typ av inspiration man är ute efter, t ex ”web design inspiration” eller ”logo design inspiration” o s v.

Jag har här samlat några riktigt bra sajter som man kan besöka för att hämta ny information och inspiration.

Creative Bloq

Creative Bloq är rik på artiklar och information kring många av de områden som faller in under Digital Design. Här kan du hitta nyheter, tutorials och allmän inspiration inom just det område som du behöver inspireras inom.

http://creativebloq.com

 

Pinterest

Du känner säkert redan till Pinterest, men för säkerhets skull så måste det nämnas! Pinterest är en otroligt bra källa för ny inspiration och man kan söka på det mesta när det kommer till referensmaterial, tutorials och kreativ design. Sidan är också perfekt för att enkelt skapa moodboards och inspirationskartor till olika typer av projekt.
http://pinterest.com

 

Inspiration Grid

Inspiration Grid startades 2011 av Flavio Argemi och uppdateras dagligen med exempel från världens talanger inom design. Sidan är som en stor bildbank av högkvalitativ inspiration.

http://theinspirationgrid.com

 

The Design Inspiration

The Design Inspiration är en resurs online med inspirerande design. Här kan man hitta mönster, illustration och logos att ta inspiration och hitta nya perspektiv ur, samtidigt som det är ett perfekt ställe att upptäcka nya talanger.
http://thedesigninspiration.com

 

Cool Hunting

Cool Hunting drivs av ett starkt team av skribenter, redigerare, filmare, desigers och utvecklare som jobbar för att visa upp det senaste inom design, teknik , mode m m.

http://coolhunting.com